Restaurang Linde

I Lindeparkens skolrestaurang, Restaurang Linde, tillagas stor del av maten från grunden. Vi serverar dagligen två maträtter varav en vegetarisk. Därutöver serveraras veckans soppa och en rik salladsbuffé.

Maten som serveras innehåller mycket grönsaker. Vi tänker miljösmart vid inköp och handlar ekologiska och rättvisemärkta varor i stor utsträckning. Som måltidsdryck serveras lättmjölk och vatten.

Vi har en egendesignad tallrik, som ska underlätta att portionera utifrån ”tallriksmodellen”.

För elever som har behov av anpassad mat pga allergi, överkänslighet eller andra medicinska behov serveras specialkost.

Skolrestaurangen serverar även mellanmål till elever på korttidstillsynen.

Gemensamma riktlinjer i Stockholm Stad

På Lindeparkens gymnasiesärskola serverar vi skollunch enligt riktlinjer tagna i Stockholm Stad. De är i sin tur baserade på Livsmedelsverkets rekommendationer för bra mat i skolan.

Varje år genomförs uppföljning av skolmaten på Skolmat Sverige, som är ett webbaserat verktyg för utvärdering och utveckling av måltidsverksamheten.

Specialkost

För elever som har behov av anpassad mat ska stadens blankett fyllas i och lämnas in till skolsköterska och kökschef.

Länk till stadens blankett: specialkostblankett-med_lakarintyg.pdf

Kontakt

Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar kring kost, allergi, specialkost eller vår restaurang.

Restaurang Linde
telefon: 08-508 426 09